США скасували санкції проти банку, власником якого є Сбербанк РФ

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 7.10.2014 13:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24061

Міністерство фінансів США вивело турецький DenizBank, повністю контрольований російським Сбербанком, з-під дії секторальних санкцій щодо російських фінансових установ.

У розпорядженні американського мінфіну говориться про розблокування всіх трансакцій придбаного Сбербанком турецького банку і його дочірніх структур.

В даний час на найбільший російський банк за вартістю активів поширюються санкції, які востаннє оновлювалися американським мінфіном 12 вересня. Вони передбачають обмеження на здійснення всіх трансакцій та отримання боргового фінансування на термін більше 30 днів.
Обмеження поширювалися і на всі підконтрольні Сбербанку структури.

До того моменту в списку санкцій США вже були п’ять російських державних банків: "Банк Москвы", ВТБ, ВЕБ, Газпромбанк, Россельхозбанк.

США, країни ЄС, Японія, Австралія, Канада і Швейцарія в різний час ввели кілька пакетів санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб у зв’язку з українським конфліктом.

П’ятий за розмірами приватний банк Туреччини

Найбільший банк Росії підписав договір про купівлю активів турецького банку DenizBank за 3,5 млрд доларів влітку 2012 року.

У ролі продавця тоді виступила франко-бельгійська фінансова група Dexia.

На той момент DenizBank був п’ятим за розміром активів приватним банком Туреччини і дев’ятим за обсягом консолідованих активів банком в країні.

Раніше на основі DenizBank була утворена група DenizBank Financial Services, що стала, як повідомлялося в прес-релізі Сбербанку, "супермаркетом" фінансових послуг з 685 філіями в 81 провінції Туреччини і за кордоном, в яких працюють близько 14 тисяч співробітників.

Група обслуговує приватних клієнтів, малий і середній бізнес, експортерів, корпоративних клієнтів. DenizBank Financial Services працює на таких ринках як сільське господарство, енергетика, туризм, освіта, медичні послуги, спорт, інфраструктура і морські перевезення.
На 2010 рік, як повідомляли ЗМІ, частиною групи також був офшорний підрозділ, зареєстрований в самопроголошеній Турецькій республіці Північного Кіпру.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.