Ситуація на фронті: попри режим «тиші», російські терористи не припиняють обстріли

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.10.2014 16:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24068

Ситуація у зоні проведення АТО залишається напруженою. Учора представники тристоронньої наглядової місії на Донбасі узгодили запровадження режиму «тиші» з 18:30. Однак терористи знову порушили досягнуті домовленості.

Обстріли позицій українських військ продовжилися, хоч і не так інтенсивно, як вдень.

Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

За минулу добу зафіксовано напади та обстріли в районі донецького аеропорту, а також населених пунктів Нікішине, Орлово-Іванівка, Новоорлівка. Обстріли зі стрілецької зброї та мінометів зафіксовано біля міста Щастя та села Трьохізбенка. Терористи також обстріляли з установок «Град» позиції сил АТО в н.п.Тоненьке, Красногорівка, Олександрівка, Донецький.

За минулу добу було звільнено 3-х осіб, яких терористи тримали у заручниках. Серед звільнених – журналіст Єгор Воробйов.

На ділянках кордону, які контролюються українськими силовиками, бойових зіткнень не зафіксовано. Порушень повітряного простору не було. Утім противник продовжує повітряну розвідку у районі Маріуполя. Біля н.п. Широкине було зафіксовано проліт безпілотника.

За добу у зоні проведення АТО загинули 3 українських військових, 12 отримали поранення.

Ситуація в населених пунктах зони АТО

У Донецьку ситуація залишається вкрай напруженою. Терористи не припиняють артилерійські обстріли житлових кварталів міста. Зокрема, бойовики обстріляли Київський та Куйбишевський райони Донецька, внаслідок чого за минулу добу в Донецьку загинуло 3 мирних жителя, ще 4 отримали поранення. Також обстріли бойовиків спричинили руйнування та пожежі у житлових будинках на вулицях Автострадна, Айвазовського, Крупської.

Вчора внаслідок артилерійських обстрілів терористів було пошкоджено електричні мережі на підстанції металопрокатного заводу в Київському районі Донецька. Через аварію відсутня електропостачання, у тому числі й на Північному водопровідному вузлі КП «Донецькміськводоканал». Водопостачання Київського та Куйбишевського районів було припинено на 4 години, але енергетики відновили енергоживлення Північного водопровідного вузла. Наразі воду вже отримують понад 150 тисяч мешканців Київського та Куйбишевського районів Донецька, а енергопостачання відновлено у більш, ніж 1000 будинків приватного сектору та у лікарні №21.

На ранок 8 жовтня внаслідок обстрілів терористів Донецьку без газопостачання залишається 4559 абонентів, серед них – 16 багатоквартирних будинків, 3489 будинків приватного сектора і 30 підприємств міста.

У Маріуполі ситуація залишається повністю контрольованою. Українські військові продовжують укріплювати позиції за підтримки місцевих мешканців та підприємств.

Наразі тривають роботи з відновлення електропостачання насосної станції першого підйому Південно-Донбаського водопроводу.

112 вантажівок гуманітарної допомоги з Німеччини вже перебувають на території України. Сьогодні близько другої ночі 98 автомобілів прибули до логістичного центру неподалік Києва. Решта 14 автомобілів мають прибути до Києва протягом дня. У складі вантажу – 3 пересувних тимчасових містечка, які повністю обладнані для життя у зимовий період. Їх буде доставлено в регіони України, які межують з Донецькою та Луганською областями та до яких найперше приїжджають переселенці.

Піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій на звільнених від терористів територіях за минулу добу виявили та знешкодили 194 одиниці боєприпасів та вибухонебезпечних предметів, у тому числі 33 артилерійських снаряди, 56 мінометних мін, 11 бойових гранат та мін та один реактивний боєприпас. На наявність вибухонебезпечних предметів перевірено ділянки площею 6,1 га.

За минулу добу у родинах тимчасових переселенців народилося 12 немовлят.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.