Ситуація на фронті: російські терористи демонструють, що їхні «лідери» нічого не варті

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 9.10.2014 15:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24073

Терористи продовжують порушувати режим припинення вогню. Найбільша кількість атак та обстрілів фіксується в районах донецького аеропорту, під Дебальцево та містом Щастя.

Про це наголосив сьогодні під час традиційного щоденного брифінгу речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Головною ціллю терористів залишається аеропорт, який вони за минулу добу 5 разів обстріляли з мінометів та стрілецької зброї. Двічі з «Градів» терористи обстріляли позиції ЗСУ біля н.п. Тоненьке.

Внаслідок обстрілів за добу один український військовослужбовець загинув, четверо поранені.

Бойових зіткнень на кордоні поза межами АТО не було.

Вчора о 19:10 зафіксовано черговий факт повітряної розвідки російським безпілотником на Маріупольському напрямку. У зв’язку з цим повідомляємо, що співробітники гарнізону міліції Донецької області відпрацювали комплекс дій з метою нейтралізації потенційної загрози у районі Маріуполя. Він включає взаємодію із військовими, які несуть службу на першій та другій лініях оборони. Наразі триває оснащення блокпостів 3-ї лінії оборони, які будуть тилом та підкріпленням для блокпостів другої полоси.

Зафіксовано ротацію терористичних підрозділів в регіоні. За оперативною інформацією, кадрові російські військовослужбовці відводяться з передової до лінії кордону з РФ, а на їх місце прибувають терористи самопроголошених ДНР та ЛНР, які пройшли підготовку в польових таборах ГРУ ГШ ЗС РФ в районі Ростова-на-Дону. Так, учора з 15:00 через пункт пропуску «Успенка» на територію Росії виїхало кілька колон техніки кількістю близько 10 одиниць кожна.

Наголошуємо, що розвідка зафіксувала перекидання захопленої в окупованому Криму військової техніки з українським маркуванням. Окрім того, що це є відвертою крадіжкою української власності, йдеться про ймовірність провокацій у вигляді обстрілів населених пунктів Донбасу, начебто з української зброї.

Протягом минулої доби виїзні бригади «Укроборонпрому» відремонтували 9 одиниць танків та бронетехніки.

Ситуація в населених пунктах зони АТО

За офіційними даними СБУ, розширення зони АТО не планується. Повідомлення у ЗМІ, які містили інформацію про розширення, містять недостовірну інформацію.

Терористи продовжують обстрілювати житлові квартали у Донецьку. Учора з 17 години до опівночі тривали обстріли Куйбишевського та Київського районів. Внаслідок цих обстрілів в Донецьку загинуло 5 мирних жителів і 24 отримали осколкові поранення. Після потрапляння снарядів повністю знищено житловий будинок №53 по вулиці Зоологічній. В сусідньому будинку №55 на цій же вулиці пошкоджено покрівлю та господарські будівлі. Крім того, зруйновано приватні будинки №5 по вулиці Червонопартизанській і №116 по вулиці П’ятницького, а також багатоквартирні будинки 216 і 221 по вулиці Куйбишева. Крім того, зафіксовано пошкодження розподільних газопроводів в цих районах.

Наразі, незважаючи на ризик для життя відновлювальні ремонтні бригади роблять все можливе для відновлення газопостачання абонентам північної частини Донецька, проводять технологічні заходи зі стабілізації тиску в газових мережах.

В м. Маріуполь відновлено роботу Донецького облуправління «Ощадбанку». Люди тепер можуть отримувати заробітну платню у банкоматах.

Зі 112 вантажівок гуманітарної допомоги з Німеччини 40 вже розвантажено. Робота з розвантаження триває. Нагадаємо, що цей гуманітарний вантаж містить модулі, з яких будуть побудовані містечка для тимчасового перебування біженців.

Також до України прямує гуманітарна допомога з Варшави. Польські волонтери та приватні фірми зібрали для українських військових та вимушених переселенців з зони АТО предмети особистої гігієни, побутову хімію, теплий одяг та медикаменти.

Ми вже неодноразово повідомляли про те, що терористи вивозять з України до РФ на продаж все, що можуть розграбувати – вугілля, металобрухт, автомобілі тощо. Тепер такі факти зафіксовано спостережною Місією ОБСЄ. Зокрема, Місія, яка базується на російських прикордонних пунктах пропуску «Гуково» та «Донецьк» в Ростовській області, зафіксувала факт перевезення вантажівками вугілля з Луганської області на територію Російської Федерації.

У Звіті Місії, який був оприлюднений учора, йдеться про те, що вантажні конвої перевозять вугілля з Луганської області до Російської Федерації з того часу, як залізнична прикордонна колія є в неробочому стані.

Також місія зафіксувала збільшення кількості осіб, вдягнених у військовий одяг, які перетинали кордон як з території України на територію Росії, так і в зворотному боці.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.