Путін може піти в наступ до парламентських виборів в Україні

Автор/джерело -  © Дзеркало тижня



Дата публiкацiї - 9.10.2014 21:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24078

Австрійське видання перелічило три варіанти подальшого розвитку конфлікту в Донбасі.

Хитке перемир’я в Донбасі за умовами переговорів у Мінську не виконується. РНБО України кожен день представляє перелік порушень з боку проросійських терористів.

Виходячи з цього, можливі три варіанти розвитку подій в зоні АТО. Про це сьогодні пише австрійське видання Die Presse.

Перший варіант, на думку видання, передбачає продовження конфлікту в неінтенсивній формі. Умови перемир’я будуть частково виконуватися і ескалації не буде.

Другий варіант можливий, якщо домовленості, досягнуті в Мінську, почнуть виконуватися. Тоді в Донбасі з’явиться 30-кілометрова демілітаризована буферна зона. За дотриманням перемир’я і кордоном будуть стежити спостерігачі ОБСЄ. Київ у свою чергу проведе на Сході України місцеві вибори 7 грудня, таким чином зупинивши вихід захоплених бойовиками територій зі складу України.

А третій сценарій передбачає наступ російської армії і найманців, який гіпотетично може статися до парламентських виборів в Україні, запланованих на 26 жовтня. Мета нової атаки полягатиме в захопленні міста Маріуполь і прокладанні шляху суходолом в анексований Крим. Оскільки взимку Росії стане ще важче забезпечувати всім необхідним півострів.

Вода і електроенергія на півострів надходить з України. Тож Путіну доведеться вести переговори з Києвом, а це нашкодить його іміджу "переможця".

Раніше видання Bloomberg писало, що Путін збирається посилити армію Росії і економічний вплив в Європі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.