Путін хоче заблокувати асоціацію Молдови з ЄС - за прикладом України

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 10.10.2014 14:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24081

Президент Російської Федерації Владімір Путін заявляє, що Молдові необхідно зупинити тимчасове виконання Угоди про асоціацію з ЄС - за тим самим сценарієм, який спрацював в Україні.

Про це глава російської держави заявив у своєму виступі під час саміту СНД в Мінську, повідомляють російські ЗМІ.

За його словами, "в результаті інтенсивних консультацій з Євросоюзом і Україною... вдалося домовитися відкласти до 31 грудня 2015 року застосування економічної частини Угоди про асоціацію".

Молдавському уряду був запропонований такий саме варіант, але в Кишиневі не дали згоди, повідомив Путін.

"А де ж була Молдова, чому ми з Молдовою не могли вибудувати такі відносини? Ми хотіли, неодноразово зверталися з такою пропозицією, але, на жаль, так чіткої відповіді від наших молдавських колег і не отримали", - заявив він.

Президент Молдови Ніколае Тімофті у своєму виступі зазначив, що Кишинів буде шукати можливості співпраці з РФ і скасування торговельних санкцій, які Росія ввела проти Молдови. "Ми закликаємо наших російських колег продовжити консультації щодо скасування вилучень із зони вільної торгівлі СНД", - цитує Тімофті РІА "Новости".

Путін запропонував молдавському керівництву ще раз обдумати пропозицію РФ. "Потрібно врегулювати наявні розбіжності і знайти компромісні розв’язки. Вважаємо, що в цьому зацікавлені всі без винятку країни-учасниці Договору про зону вільної торгівлі СНД", - підкреслив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.