Чергова агітлокшина російських ЗМІ і «русского міра»

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 15.10.2014 15:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24097

Російські ЗМІ поширили гасло «Смерть московським попам», приписуючи його ультраправим в Україні. Від провокацій із цими фальшивими листівками напередодні застерігала Служба безпеки України.

Також російські мас-медіа та Слідчий комітет Росії розкривають свої «нові подробиці» про затримання так званого бійця батальйону «Дніпро» – цього разу виклали і відео. Проте, командир батальйону Юрій Береза продовжує наголошувати на тому, що такого бійця ніколи не існувало.

Журналісти російського «5-го каналу» у сюжеті про марш до річниці УПА в Києві, який відбувся у вівторок, назвали прибічників партії «Свобода» націоналістами та екстремістами. А також розповіли: «Напередодні ультраправі пригрозили всім священикам і заявили, що готують захоплення Києво-Печерської лаври. У декількох містах поширили листівки, в яких прямим текстом говориться: «Смерть московським попам». Представники РПЦ закликали захистити Українську православну церкву від подібних посягань».

Листівки, продемонстровані у відео російського «5 каналу» – є фальшивками, про які напередодні було повідомлення на офіційному сайті СБУ.

«Служба безпеки України попереджає про чергову провокацію, організовану в рамках інформаційної війни проти України. У проросійських групах соціальних мереж активно поширюються примітивні фальшивки, метою яких є розпалювання міжконфесійної ворожнечі, дестабілізація та провокування соціальної напруги у суспільстві. СБУ закликає не піддаватися на цю примітивну провокацію, оскільки метою її розробників є спровокувати протистояння між тими, хто купиться на цю брехню, і тими, хто прийде на захист «жертв», – було сказано в повідомленні.

Про провокації також попереджала ще минулого тижня Українська православна церква Київського патріархату.

«Під виглядом українських націоналістів та прихильників Київського патріархату провокаторами готуються напади на Києво-Печерську лавру та храми Московського патріархату», – зазначено у заяві.

За даними УПЦ КП, із різних областей України надходила інформація про розповсюдження листівок нібито від імені українських патріотів та прихильників Київського патріархату, в яких містяться заклики на Покрову,14 жовтня, вчинити «фізичну розправу» з духовенством Московського патріархату та захоплювати їхні храми.

Неіснуючий боєць батальйону «Дніпро» тепер уже у відео

На сайті Слідчого комітету Російської Федерації у вівторок з’явилось відео із так званим бійцем батальйону «Дніпро», про затримання якого російські ЗМІ повідомляли ще 1 жовтня.

Російський телеканал LifeNews поширив відео, де чоловік розповідає про себе.

«Боєць батальйону «Дніпро» Сергій Литвинов проник до Росії, щоб вилікувати хворий зуб. Саме таку версію видав сам заарештований», – сказала ведуча телеканалу LifeNews.

В ефірі телеканалу LifeNews відео з чоловіком проаналізувала фізіономіст Світлана Філатова. За її словами, так званий Сергій Литвинов дає неправдиві свідчення. Якщо ж прослухати всі шматки відео, то там є лише розповідь про те, що жінка затриманого порадила йому поїхати до Росії, щоб полікувати зуб, мовляв, в Україні війна, і тут йому з цим не допоможуть. А у відео на сайті Слідчого комітету Росії він каже: «Литвинов Сергій Миколайович, народився 8 березня, виріс у столичному Луганському районі, у селі Камиш, проживав саме там. Є дружина і дочка». Далі його запитують, як він ставиться до людей, які вбивають дітей, на що він каже, що це дуже погано. Ніяких свідчень про сам батальйон або ж його протиправні дії у цьому відео немає.

Командир батальйону «Дніпро» Юрій Береза у коментарі для Радіо Свобода ще раз наголосив, що такого бійця ніколи в батальйоні не було.

«Із таким прізвищем такої людини в батальйоні «Дніпро» немає і не було», – наголосив він. А на питання про те, що вже є відео з так званим бійцем, відповів: «Їм треба призначити чоловіка – от вони і призначили. Як можна коментувати дії «сумасшедших»? Вони божевільні. Вони живуть у своєму світі – у світі якогось там «Марсу» або я не знаю чого».

Прес-секретар батальйону «Дніпро» Катерина Леонова також заявляє, що все це провокація.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.