Прокуратура відкрила провадження проти командирів частин Нацгвардії, що пікетували АП

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 15.10.2014 16:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24098

За фактом бездіяльності командирів окремих військових частин Нацгвардії України розпочато досудове розслідування, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 426 КК України.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

ГПУ зазначає, що незаконний страйк нацгвардійців під Адміністрацією президента 13 жовтня з вимогою звільнення їх з військової служби в запас заподіяв істотну шкоду авторитету органів військового управління та державної влади.

Згідно з матеріалами провадження, військові службові особи Нацгвардії України допустили бездіяльність, що виразилася в умисному невиконанні посадовцями дій, які вони за своїми службовими обов’язками повинні були виконати.

Під час розслідування командуванню Національної гвардії України, Генерального штабу Збройних Сил України та Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України слідчим призначені службові розслідування щодо наявності в діях командирів військових частин та військовослужбовців строкової військової служби ознак кримінальних правопорушень.

Стан розслідування перебуватиме на особистому контролі Генерального прокурора України.

Як повідомлялося раніше, 13 жовтня близько 300 строковиків Національної гвардії вийшли на мітинг під Адміністрацією президента України з вимогою демобілізації та повернення додому.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.