Путін і Меркель не дійшли згоди щодо України

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 17.10.2014 10:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24106

Російський президент Влдімір Путін і німецька канцлер Ангела Меркель не змогли дійти згоди щодо ситуації в Україні, повідомили у Кремлі після зустрічі лідерів двох держав на саміті в Мілані.

Перемовини між Владіміром Путіним і Ангелою Меркель відбулися пізно ввечері в четвер, на чотири години пізніше від запланованого часу.

Зустріч, основною темою якої стала українська криза, перебувала під загрозою зриву, оскільки російський президент прибув із Белграда у Мілан значно пізніше від узгодженого часу, і було неясно, чи погодиться пані Меркель перенести ці переговори.

Зрештою, зустріч протривала близько 2,5 годин, повідомив опісля журналістам прес-секретар пана Путіна Дмітрій Пєсков.

"Як і раніше, зберігаються серйозні розбіжності в поглядах на генезу внутрішньоукраїнського конфлікту, а також на першопричини того, що відбувається там в цей час", - відзвітували в Кремлі про переговори.

За словами Дмітрія Пєскова, лідери двох держав акцентували увагу "на першочерговому значенні завершення процесу розведення воюючих сторін на південному сході України".

Крім того, Путін і Меркель зачепили тему моніторингу режиму припинення вогню і "в нюансах обговорили газове досьє".

Очікується, що у п’ятницю в Мілані російський президент зустрінеться з українським колегою Петром Порошенком.

Петро Порошенко та канцлер Німеччини Анґела Меркель вже зустрілися у Мілані, де обговорили важливість припинення вогню на сході України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.