Біля територіальних вод Швеції зазнала пошкоджень російська субмарина

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 20.10.2014 01:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24111

До Стокгольмського архіпелагу вирушив російський корабель глибоководної розвідки “Профессор Логачев”.

Атомний підводний крейсер “Дмитрий Донской”

Про це свідчить інформація на вебресурсі Marinetraffic, який показує переміщення суден.

Біля російського корабля також пересуваються нідерландські фрегат HNLMS Evertsen і корабель HNLMS Zeeland.

Крім того, ще одним підтвердженням повідомлення про аварій на підводному човні називають танкер NS Concord, який останні чотири дні простояв поблизу Стокгольма нібито для надання підтримки російській субмарині. Компанія-власник танкера належить російському Совкомфлот.

За інформацією шведських ЗМІ, Збройні сили королівства від 17 жовтня проводять операцію з виявлення "іноземної підводної активності" у районі Стокгольмського архіпелагу.

Також у шведських ЗМІ повідомили, що був зафіксований сигнал про лихо російською мовою на спеціальній частоті, яку використовує РФ у надзвичайних ситуаціях. Потім сигнал уже зашифрували. Однак вдалося встановити, що він виходив з точки у Стокгольмському архіпелазі і йшов до Калінінграду.

Окрім того, у ЗМІ поширюють інформацію, що потребує допомоги атомний підводний човен "Дмитрий Донской", який несе ракетний комплекс "Булава" з ядерними боєголовками.

"Ми не будемо підтверджувати, походження іноземної підводної активності, доки не відомо достеменно", – заявили у Збройних силах Швеції.

Згодом міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт на сторінці у мережі Twitter заявив, що оборонне відомство країни підтвердило факт іноземної підводної активності поблизу Стокгольмського архіпелагу.

"Наше Командування оборони тепер підтверджує ймовірну іноземну військову підводну діяльність глибоко на Стокгольмському архіпелазі", – написав Більдт.

Водночас, у російському Міноборони офіційно заперечили інформацію про субмарину РФ, яка зазнає катастрофи у Балтійському морі.

Нагадаємо, 12 серпня 2000 року у Баренцевому морі затонув російський атомний підводний ракетний крейсер К-141 "Курск". Тоді загинули 118 членів екіпажу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.