Відкрито 118 проваджень за фактами порушень виборчого права та фінансування кампанії

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 23.10.2014 12:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24130

До ЄРДР внесли 206 кримінальних проваджень, які стосуються порушення виборчих прав громадян, передвиборної агітації та інших порушень від початку виборчої кампанії на дострокових парламентських виборах.

Про це повідомив заступник Генерального прокурора Віталій Касько під час зустрічі з керівником Місії ОБСЄ зі спостереження за позачерговими виборами народних депутатів України Таною де Зулуетою.

"З часу оголошення виборчої кампанії до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 206 кримінальних проваджень, з них 118 – за фактами перешкоджання здійсненню виборчого права та порушення порядку фінансування виборчої кампанії", – заявив Касько.

Окрім того, він зазначив, що органи прокуратури не здійснюють нагляд за дотриманням виборчого законодавства, а втручаються лише після звернення від ЦВК.

Тана де Зулуета повідомила, що місія ОБСЄ спостерігатиме за виборами в Україні до 8 листопада.

Як відомо, в Україні 26 жовтня відбудуться дострокові парламентські вибори. ЦВК утворила 213 окружних виборчих комісій. Загальна чисельність мажоритарних округів - 225, 12 з яких припадають на Крим.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.