Російський літак-розвідник перехоплений в небі над Естонією

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 23.10.2014 16:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24132

Винищувачі НАТО перехопили в небі над Естонією російського літака-розвідника Іл-20, який порушив кордони повітряного простору країни.

Російський літак-розвідник Іл-20

Інформаційне агентство dpa повідомило в середу, 22 жовтня, з посиланням на європейське командування НАТО в Брюсселі про те, що російський повітряний розвідник Іл-20 порушив повітряний кордон з Естонією.

За інформацією військових, машина залетіла в естонський повітряний простір поблизу острова Сааремаа й заглибилася на територію країни приблизно на 600 метрів.

Як повідомляє інформаційне агентство "Інтерфакс", факт порушення було зареєстровано центром управління повітряними операціями Естонії в Емарі. План польоту порушника був відсутнім, транспондер літака було вимкнено, на радіоконтакт екіпаж не вийшов. Назустріч йому було піднято датські, шведські та португальські винищувачі, після чого російський розвідник повернувся на свою територію.

Агентство "Інтерфакс" оприлюднило також заяву міністерства оборони РФ, в якому заперечується факт порушення російським літаком повітряного простору НАТО. В ньому, зокрема, говориться: "21 жовтня 2014 року російський військовий літак здійснював плановий учбово-тренувальний політ з аеродрому "Храброво" (Калінінградська область) над нейтральними водами Балтійського моря. Політ проходив у суворій відповідності до Міжнародних правил використання повітряного простору".

Водночас інформаційне агентство AFP зазначає, що, за словами представників НАТО, з початку цього року кількість російських літаків, що небезпечно наближалися до повітряного простору балтійських та східноєвропейських країн, зросла вдвічі. Естонські ЗМІ стверджують, що нинішній випадок - вже шостий за 2014 рік.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.