Меркель нагадала Путіну, що на Східній Україні вибори - відповідно до законів України

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 24.10.2014 23:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24143

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель під час телефонної розмови з президентом Росії Владіміром Путіним наголосила на важливості реалізації мінських домовленостей.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель провела телефонну розмову з президентом Росії Владіміром Путіним в п’ятницю, 24 жовтня.

Як повідомила віце-речниця німецького уряду Кристіане Вірц, головною темою розмови була ситуація в Україні.

Канцлерка ФРН наголосила на необхідності повної реалізації мінських домовленостей між Україною та проросійськими сепаратистами. Меркель підкреслила, що вибори на Сході України мають проводитися відповідно до українського законодавства.

Якнайшвидше проведення зустрічі контактної групи

Меркель і Путін також висловилися за якнайшвидше проведення засідання контактної групи по Україні за участю ОБСЄ, на якому мають обговорюватися вибори, а також економічна ситуація в регіоні. Ще однією темою розмови були газові переговори між Україною та Росією, які проводяться за посередництва Єврокомісії.

Канцлерка ФРН закликала російського президента сприяти пошуку швидкого рішення у цьому питанні, зазначає прес-служба німецького уряду.

Водночас, за інформацією прес-служби Кремля, у розмові Путіна з Меркель було висловлено сподівання, що черговий раунд тристоронніх газових перемовин за участю України, Росії та ЄС 29 жовтня у Брюсселі стане результативним.

Путін у розмові акцентував увагу на необхідності деескалації ситуації в Донецькій і Луганській областях, насамперед шляхом реального припинення вогню, гарантування безпеки вздовж лінії розмежування протиборчих сторін і надання термінової гуманітарної допомоги, повідомляється на сайті російського президента.

Окрім того, Анґела Меркель і Владімір Путін обговорили епідемію Еболи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.