ГПУ отримала від більшовиків політичне замовлення. На Тимошенко

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 23.03.2007 15:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2415

Верховна Рада звернулася до Генеральної прокуратури з проханням перевірити обґрунтованість списання боргів корпорації ЄЕСУ

За відповідну постанову проголосувало 238 депутатів

Рішення Рада ухвалила за підсумками заслуховування попереднього звіту слідчої комісії Верховної Ради з перевірки ситуації із забезпеченням природним газом українських споживачів.

Матеріали, підготовлені комісією, направлені в прокуратуру.

За словами голови комісії Алли Александрової(фракція Комуністичної партії), раніше комісія направила низку запитів для отримання інформації, документів і матеріалів до Кабінету Міністрів, Ради національної безпеки і оборони, Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», але наразі не всі відомства і компанії відповіли на запити.

У той самий час, член комісії Микола Сивульський(фракція Блоку Юлії Тимошенко) заявив, що п’ятеро членів комісії не підтримують попередній звіт комісії.

«Звіт комісії був сфальсифікований... він не був підкріплений розглядом жодного документа, а ті документи, на які посилаються, мають зовсім іншу спрямованість», - сказав він, додавши, що ця комісія перетворюється із слідчої на орган політичної розправи.

Як повідомлялося, ЄЕСУ в 1996-1997 роках здійснювала постачання російського газу споживачам України.

У цей період корпорацію очолювала Юлія Тимошенко.

У лютому-серпні 2005 року, під час прем’єрствування Тимошенко, господарські суди Києва і Дніпропетровської області і Вищий господарський суд ухвалили рішення про списання боргів ЄЕСУ.

Рішення судів стосуються сплати ЄЕСУ податків та інших платежів до Державного бюджету на суму більше ніж 6,6 млрд. гривень.

У вересні 2005 року Президент Віктор Ющенко після того, як звільнив 8 вересня Тимошенко з посади Прем’єр-міністра, звинуватив її у використанні повноважень Прем’єра в особистих інтересах, зокрема в спробі списати 1,5 млрд. доларів боргу ЄЕСУ.

Генеральна прокуратура заперечила рішення судів про списання боргів ЄЕСУ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.