Європейські політики вважають українські вибори переконливою перемогою демократії

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 27.10.2014 15:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24152

На думку голови Єврокомісії, позачергові вибори до Верховної Ради стали перемогою демократії. А міністр закордонних справ Польщі назвав їх “великим шансом” для України.

Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу назвав позачергові парламентські вибори в Україні перемогою демократії. "Вітаю народ України! Перемога демократії та програми європейських реформ", - написав Баррозу в понеділок, 27 жовтня, в своєму мікроблозі Twitter.

Міністр закордонних справ Польщі Ґжеґож Схетина, у свою чергу, вбачає у виборах до Верховної Ради новий початок відносин України з сусідніми країнами. "Україна йде в Європу. Вона самостійно обрала європейський шлях", - сказав Схетина в ефірі польського радіо 27 жовтня, повідомляє агенція dpa. Польський міністр визнав, що "проблеми будуть", оскільки "це нова ера для українських реалій", та наголосив на необхідності українських реформ в економіці та управлінні. "Я гадаю, це великий шанс", - додав Схетина.

Литва вірить у шлях "європейського оновлення" України

У привітанні українського народу з виборами до Верховної Ради Литва висловила віру в те, що "Україна впевнено піде шляхом європейського оновлення, створюючи сильну, єдину та таку, що розвивається, державу", повідомляється на сайті міністерства закордонних справ країни. Разом з тим, зазначається у повідомленні, "українську Раду чекає нелегке завдання - негайно зайнятися перебудовою основних секторів країни". Литва також наголосила, що не визнає "виборів", які планують провести бойовики на Сході України 2 листопада.

Як повідомлялося раніше, у неділю, 26 жовтня, в Україні відбулося голосування на позачергових парламентських виборах. Згідно з результатами екзит-полів, до Верховної Ради проходять сім партій. Однак дані після опрацювання 40,04 відсотка бюлетенів поки що свідчать про перемогу шести сил: "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", "Самопомочі", "Опозиційного блоку", "Радикальної партії Олега Ляшка" та ВО "Батьківщина".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.