За старим сценарієм: Росія готова визнати «вибори» «ДНР» і «ЛНР»

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 28.10.2014 12:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24153

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що Москва готова визнати результати «виборів» угруповань «ДНР» і «ЛНР».

Про це він заявив в інтерв’ю газеті «Известия».

«Ми вважаємо, що це один із найважливіших напрямів мінських домовленостей. Очікуємо, що вибори відбудуться, як домовлялися, і ми, звичайно, визнаємо їх результати. Розраховуємо, що волевиявлення буде вільним, і ніхто ззовні не спробує його зірвати», – сказав Лавров.

Проросійські сепаратисти заявили про намір провести власні вибори 2 листопада, щоб обрати «парламенти» і лідерів «ДНР» і «ЛНР».

Президент України Петро Порошенко заявив, що будь-які місцеві вибори мають проводитися відповідно до українського законодавства. Київ не планує визнавати «виборів», які збираються проводити бойовики.

Влада України запропонувала три роки «особливого режиму самоврядування» частинам Донеччини і Луганщини і проведення місцевих виборів там 7 грудня.

Сепаратисти на сході України оголосили про створення «Донецької народної республіки» і «Луганської народної республіки» після того, як Росія в березні анексувала український Крим. Влада України називає угруповання бойовиків на сході терористичними організаціями.

На підконтрольних бойовикам територіях Донецької і Луганської областей позачергові вибори до парламенту 26 жовтня не відбулися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.