Російські ВПС проводять незвично багато маневрів над Європою

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 30.10.2014 12:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24168

Російські військові літаки продемонстрували впродовж доби незвичну повітряну активність у небі над Балтійським, Північним та Чорним морями. В НАТО вказують на небезпеку для цивільної авіації від таких дій.

У небі над Європою збільшилася кількість маневрів російських літаків, заявили в НАТО. Зокрема, з другої половини дня вівторка, 28 жовтня, багато стратегічних бомбардувальників та інших військових літаків РФ ідентифіковані над Північним та Балтійським морями. Для їхнього перехоплення в небо були підняті німецькі та британські винищувачі, заявив у середу, 29 жовтня, представник НАТО у бельгійському Монсі, передає інформаційне агентство dpa. Подібні маневри також проводилися над Чорним морем.

"Ці численні російські польоти продемонстрували незвичний рівень повітряної активності в європейському повітряному просторі", - цитує речника альянсу інформаційна агенція Reuters. Він зауважив, що при цьому не відбулося порушення повітряного простору країн-членів НАТО, на відміну від випадку, коли минулого тижня російський розвідувальний літак перетнув естонський кордон. В альянсі уточнили, що впродовж 24 годин було зафіксовано чотири групи російських військових повітряних суден.

У НАТО Москві закидають те, що такі дії наражають на небезпеку літаки цивільної авіації. Російські військові не подають плани польоту, не йдуть на радіоконтакт диспетчерських служб. Такі дії створюють потенційні ризики для безпеки повітряного руху.

Повітряна активність ВПС Росії над міжнародними водами значно зросла з часу початку української кризи та анексії Криму. Так, у вівторок, 28 жовтня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що у відповідь патрулювання повітряного простору було збільшено у п’ять разів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.