ВО “Свобода” об’являє загальну мобілізацію для захисту результатів виборів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 30.10.2014 17:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24171

ВО “Свобода” оголошує загальну мобілізацію своїх активістів для захисту результатів виборів.

Про це заявив лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок, виступаючи на мітингу біля будівлі Центральної виборчої комісії.

"Сьогодні наш мітинг біля приміщення ЦВК - це початок масової мобілізації ВО "Свобода". Ми цю мобілізацію оголошуємо зараз, тут, під стінами ЦВК", - заявив він.

Тягнибок зазначив, що "Свобода" готова мобілізувати всі свої ресурси для захисту результатів виборів.

Він упевнений, що "масові фальсифікації" зроблені спеціально для того, щоб не допустити створення фракції "Свободи" в парламенті 8-го скликання.

Тягнибок також упевнений, що це робиться в інтересах керівництва Росії та країн ЄС, які не бажають бачити націоналістичну фракцію в парламенті.

Крім того "​​Свобода" звинуватила своїх колишніх партнерів по Майдану в зрадництві. Тягнибок заявляє, що їхні колишні союзники зрадили "Свободу" і не виконали свою обіцянку.

У свою чергу "Свобода", за словами Тягнибока, виконала всі свої обіцянки і не має ніяких зобов’язань перед колишніми партнерами по Майдану.

Водночас, як повідомив заступник голови "Свободи" Юрій Сиротюк, ЦВК пообіцяла ретельно звіряти протоколи.

"Ми домовилися з головою ЦВК Михайлом Охендовським про те, що до встановлення результатів виборів, до 10 листопада, всі протоколи, які подасть ВО" Свобода "в ЦВК, будуть звірені з протоколами окружних комісій із мокрими печатками, які надійдуть до ЦВК", - повідомив Сиротюк.

За його словами, в разі неспівпадання даних протоколів, які надасть ВО "Свобода", з даними оригіналів протоколів окружкомів з мокрими печатками, ЦВК або відправить такі протоколи на уточнення, або прийме рішення про перерахунок голосів.

Керівник юридичного управління ВО "Свобода", народний депутат Олег Бондарчук повідомив, що основним порушенням, на думку їхніх політсили, була завищена явка в Донецькій і Луганській областях.

Сиротюк підкреслив, що згідно з даними екзит-полів, ВО "Свобода" отримала на виборах від 5,8% до 6,3% голосів за партійними списками, при цьому "Опозиційний блок" отримав значно меншу кількість голосів, ніж за даними електронної обробки голосів.

За його словами, це відбулося за рахунок завищеної явки в східних областях, через що результат "Опозиційного блоку" збільшився, а "Свободи" - "автоматично розмився".

Сиротюк також стверджує, що згідно з даними протоколів, які є в розпорядженні ВО "Свобода", ця партія набирає більшу кількість голосів в абсолютних показниках, тобто в кількості виборців, ніж показує сайт ЦВК.

Разом з тим, за його словами, ВО "Свобода" має протоколами не всіх окружкомів, і просить партнерів по Майдану допомогти їм у цьому питанні.

Як відомо, за результатами опрацювання 99,58% протоколів, ВО "Свобода" набирає 4,71% голосів і не проходить у новий парламент.

Нагадаємо, для проходження до Верховної Ради партія має подолати 5%-й бар’єр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.