США попереджають Росію про нові санкції через порушення «мінських домовленостей»

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 4.11.2014 11:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24185

Cанкції проти Росії зростуть, якщо Москва далі зневажатиме свої зобов’язання за «мінськими домовленостями».

Про це заявила в понеділок речниця Ради національної безпеки при президентові США Бернадетт Міган.

Вона нагадала, що США засуджують незаконні так звані «вибори», що їх провели підтримувані Росією сепаратисти в частині Донецької й Луганської областей.

У зв’язку з цим вона наголосила, що Сполучені Штати занепокоєні заявою Міністерства закордонних справ Росії, яка, за її словами, «як виглядає, намагається легітимізувати ці фіктивні «вибори».

Ці «вибори» не тільки порушили Конституцію і законодавство України, а й «мінські домовленості», додала речниця, нагадавши, що і Москва, і проросійські сепаратисти за умовами перемир’я, укладеного в Мінську у вересні, погодилися провести місцеві вибори за українським законом.

У неділю проросійські сепаратисти провели на захопленій ними території частини Донбасу так звані «вибори», на порушення «мінського протоколу» від 5 вересня, який передбачав проведення дострокових місцевих виборів там відповідно до закону України «Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей». Цей закон призначив такі вибори на 7 грудня.

Значна частина світової спільноти, як і Україна, заявила, що не визнає протизаконних сепаратистських «виборів». У Європейському союзі вже теж попереджали про можливість нових санкцій проти Росії. Москва натомість уже дала знати, що «поважатиме волевиявлення» сепаратистів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.