Росія заблокувала заяву Радбезу ООН по Донбасу

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 4.11.2014 12:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24187

Делегація Росії заблокувала ухвалення заяви Радбезу ООН з критикою “виборів” 2 листопада на зайнятих терористами територіях Донецької та Луганської областей.

Про це повідомили журналісти з місця подій.

У документі, який запропонувала Литва, стверджувалося, що проведення 2 листопада голосування на сході України суперечить положенням досягнутих у вересні 2014 року Мінських домовленостей.

Однак Росія заблокувала цю заяву.

За словами прес-секретаря представництва РФ при ООН Алєксєя Зайцева, проект заяви Ради безпеки ООН з виборів у Донбасі "виявився неадекватним і з цієї причини не був прийнятий".

Як повідомлялося раніше, 2 листопада терористи, які окупували частину Донецької та Луганської областей, "обрали" собі ватажків.

Водночас, Служба безпеки України вже почала кримінальне провадження через псевдовибори на Донбасі. Окрім того, СБУ обіцяє оголосити персонами нон-грата "іноземних спостерігачів" на псевдо виборах.

Голова комітету Європарламенту у закордонних справах Елмар Брок уже заявив, що "вибори" відбуваються з порушенням українського законодавства, відтак є нелегітимними. ЄС не визнає псевдовиборів терористів на Донбасі.

Разом з тим Держдума РФ визнала "вибори", що проходили 2 листопада.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.