Російські війська пересуваються до кордону з Україною

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 4.11.2014 21:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24191

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс помітив рух російських військ у бік кордону з Україною. Водночас нещодавні маневри ВПС Росії біля кордонів країн-членів НАТО він назвав “грою м’язами”.

НАТО закидає Росії триваюче військове втручання та "гру м’язами" у конфлікті в Україні. "Останнім часом ми бачили, як російські війська пересуваються усе ближче до кордону з Україною", - заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у вівторок, 4 листопада, після зустрічі з новою очільницею зовнішньополітичного відомства ЄС Федерикою Могерині у Брюсселі.

Нещодавні маневри військово-повітряних сил Росії у небі над морями біля кордонів країн-членів НАТО Столтенберг розцінює як гру м’язами, зазначає агентство dpa. "Вони демонструють силу", - сказав колишній прем’єр-міністр Норвегії.

Між тим верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерика Могерині переконана, що такі теми, як криза в Україні, потребують більш тісної співпраці між НАТО і ЄС. "Ми опинились перед спільним викликом. Ситуація з безпекою день за днем викликає тривогу", - зауважила екс-глава МЗС Італії. За її словами, співпрацю потрібно покращити - також тому, що це, ймовірно, єдина можливість забезпечити достатні військові потужності.

Нагадаємо, що 4 листопада Рада національної безпеки та оборони України повідомила, що дислокацію російської військової техніки було помічено в Білгородській області Росії біля кордону з Україною.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.