Холодна війна-2. Переговори щодо ПРО Польща вестиме виключно із США

Автор/джерело -  © Лєнта.ru



Дата публiкацiї - 24.03.2007 12:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2420

Міністр оборони Польщі Олександр Щигло (Aleksander Szczyglo) учора заявив, що його країна погодиться на розгортання комплексу ПРО на своїй території, лише якщо досягне двосторонньої угоди з США, а не з НАТО.

Олександр Щигло

Помічник держсекретаря США у справах Європи Даніель Фрід (Daniel Fried) на цьому тижні відвідав Польщу, щоб дізнатися позицію польського уряду і лідерів опозиції щодо планів Вашингтона розмістити там десять ракет-перехоплювачів класу земля-повітря, а також побудувати в Чехії радарну установку, здатну відслідковувати запуски ракет великої дальності.

Інші компоненти системи ПРО вже встановлені в США, Великобританії і Гренландії. Творці системи розраховують на введення до дії всіх об’єктів до 2011-2012 років.

Німеччина висловила стурбованість планами США розмістити нові елементи ПРО в Європі, побоюючись перегонів озброєнь на континенті. А начальник Генерального штабу Збройних сил Росії Юрій Балуєвський заявив про можливості односторннього виходу РФ із договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності у випадку реалізації американського проекту.

У відповідь, представники США на всі звинувачення на їхню адресу, заявляють, що їхня система ні в якому разі не спрямована проти Росії, а лише призначена для перехоплення ракет, запущених з території країн-ізгоїв на кшталт Ірану або Північної Кореї.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.