ЄС офіційно заявив про невизнання “виборів” у “ДНР” і “ЛНР”

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 6.11.2014 13:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24201

Євросоюз не визнає “парламентські та президентські вибори” в “ЛНР” та “ДНР”, які проведено 2 листопада, бо вони суперечать духу і букві Мінського протоколу.

Про це йдеться в декларації, поширеній прес-службою Ради ЄС.

"Ми закликаємо всі сторони до роботи з проведення місцевих виборів у частинах Донецької та Луганської областей, згідно з українським законодавством, як це передбачено Мінським протоколом" - сказано в документі.

В ЄС наголосили на відповідальності російської сторони і закликали РФ відвести незаконні та іноземні військові сили, найманців і військове обладнання та забезпечити постійний моніторинг ОБСЄ українсько- російського кордону

Крім того, високий представник ЄС із питань закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні схвильована порушенням умов припинення вогню і збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб і обіцяють подальше надання гуманітарної допомоги постраждалим.

Як відомо, Могеріні у своїй першій заяві на даній посаді жорстко засудила "вибори" в "ДНР" та "ЛНР", назвавши їх новою перешкодою на шляху до миру в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.