У Росії активно запускають у соцмережі чекістські сервіси

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 7.11.2014 10:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24205

Користувачі “ВКонтакте” зможуть переказувати гроші з карти на карту “Сбербанка” за номером телефону, оплачувати мобільний зв’язок тощо.

Про запуск сервісу для користувачів соцмережі повідомила прес-служба російського банку, передає РИА Новости.

"Тепер користувачі "ВКонтакте" можуть, не виходячи зі свого аккаунта, переказувати гроші з карти на карту "Сбєрбанку" за номером телефону, оплачувати мобільний зв’язок, купувати "валюту" соціальної мережі для себе і друзів "ВКонтакте", - йдеться в повідомленні банку.

Для того щоб скористатися "Сбербанк Онлайн" в "ВКонтакте" необхідно вступити в групу "Сбербанк: банк друзів" в цій мережі, запустити додаток за посиланням "Сбербанк Онлайн" і створити для реєстрації в додатку особистий код, що складається з п’яти цифр.

Як зазначає видання, у вересні 2014 року "Сбербанк" запустив додаток для соціальної мережі "Однокласники". На сьогодні в ньому зареєструвалися понад 50 тисяч осіб.

Від "Аратти": як вже загальновідомо, ФСБ вже давно стежить за користувачами російських соціальних мереж. Про що свідчать численні кримінальні справи, порушені слідчими органами проти користувачів за "екстремістські" висловлювання у мережі.

Тепер, після запуску нових сервісів, російські чекісти знатимуть не тільки персональні дані користувача, а реквізити його банківських карток.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.