МЗС РФ заявляє, що Кремль не відмовлявся від “женевського формату”

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 7.11.2014 12:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24207

Росія не відмовляється від “женевського формату” переговорів по ситуації на Донбасі, але висуває свої умови українській владі, заявили у російському МЗС.

"Ми не говорили про те, що повернення до "женевського формату" недоцільний", - цитує заступника міністра закордонних справ РФ Григорія Карасіна агенція "Інтерфакс".

Водночас російські дипломати вважають, що Київ не виконує досягнуті домовленості, у тому числі - й женевські.

"Українська влада має на налагоджувати діалог з представниками південного сходу. Де цей діалог? Де проект нової конституції? Світова спільнота не знає, в чому її сутність", - відзначив Григорій Карасін.

"Усе, що буде сприяти врегулюванню внутрішньоукраїнської кризи, неведенню мостів між київською владою у представниками південного схожу, все, що буде корисним - все можливе", - додав він.

Напередодні прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що вважає безперспективними двосторонні переговори з РФ й запропонував повернутися до "женевського формату"
.
"Женевський формат" - переговори, які відбулися 17 квітня за участі представників України, Росії, США та Євросоюзу.

У МЗС Росії раніше зазначали, що "дивлячись на нинішню ситуацію, виникає питання щодо доцільності повернення до формату, який не приніс очікуваного результату".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.