У НАТО перевіряють заяву про перекидання російської техніки в Україну

Автор/джерело -  © BBC



Дата публiкацiї - 7.11.2014 21:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24211

В РНБО заявили про переміщення до України великої кількості військової техніки з Росії – танків, гаубиць і КамАЗів.

У НАТО заявили, що перевіряють цю інформацію.

Раніше Президент Порошенко заявив, що країна готується до "песимістичного сценарію" на Сході.

Танки і гаубиці

З території Росії в Луганську область перекинули 32 танки, 16 гаубиць та 30 КамАЗів з боєприпасами та живою силою, заявив на брифінгу в Києві речник РНБО Андрій Лисенко.

За його даними, українські військові зафіксували це переміщення у четвер. Техніка пішла в напрямку Красного Луча.

Крім того, за словами пана Лисенка, з Росії зайшла колона вантажівок через пункт пропуску Ізварине. Серед них зафіксовано три КамАЗи з радіолокаційною станцією.

"Передислокація військової техніки та російських найманців до лінії фронту триває", - сказав речник РНБО.

У НАТО заявили, що знають про це повідомлення і перевіряють його.

"Ми можемо підтвердити, що кількість російських військ і техніки вздовж російсько-українського кордону нещодавно зросла", - повідомив один із посадовців НАТО BBC.

"Якщо нинішнє перекидання техніки підтвердиться, це буде ще одним свідченням російської агресії та прямої участі у дестабілізації України. Росія продовжує демонструвати неувагу до міжнародних домовленостей, а також намір і далі дестабілізувати Україну", - ідеться в заяві.

5 листопада в НАТО заявляли, що спостерігають нарощування російських військ біля кордону з Україною, а також рух вантажного транспорту з Росії на українську територію.

"Нам також відомо, що в східній Україні досі присутні російські спецсили", - ішлося в коментарі альянсу для ВВС Україна.

В Міноборони РФ заявили, що повідомлення про переміщення російських військ до кордону з Україною ґрунтуються на чутках і не мають реальних доказів.

Росія заперечує будь-яку участь в конфлікті в Україні.

Російська влада неодноразово заявляла, що в Україні воюють лише добровольці з РФ.

Знищені танки

Тим часом прес-центр АТО повідомляє про знищені українськими військовими танків бойовиків в районі Донецького аеропорту.

"Знищено або пошкоджено 4 танка сепаратистів, 2 БТРа, 2 гаубиці Д-30, 1 БМП та до 200 бойовиків", - йдеться у повідомленні.

Президент Петро Порошенко на засіданні РНБО у вівторок сказав, що країна готується до "песимістичного сценарію" на Сході.

Голова держави доручив військовим посилити підготовку до відбиття можливого наступу у напрямках Маріуполя, Бердянська, Харкова, північніше Луганська та у Дніпропетровській області.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.