Влада Росії офіційно визнала факт загибелі псковських десантників

Автор/джерело -  © LB.ua



Дата публiкацiї - 10.11.2014 22:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24225

Депутат Псковської обласної думи Лев Шлосберг опублікував відповідь Генпрокуратури на запит про псковських десантниках, які загинули у липні-вересні 2014 року.

У листі йдеться, що обставини загибелі військовослужбовців встановлено, належні експертизи проведено "висококваліфікованими фахівцями", а порушень законів органами військової прокуратури не виявлено. Сім’ї загиблих отримують соціальну підтримку у кожному випадку, стверджується в документі, опублікованому у ЖЖ Шлосберга.

"Переміщення військ з місць постійної дислокації здійснюється і навчання проводяться відповідно до наказів і розпоряджень органів військового управління і військових посадових осіб. ... Розкриття інших запитуваних відомостей неможливе, оскільки вони становлять державну таємницю", - сказано у відповіді Генпрокуратури.

Шлосберг пообіцяв направити запит про результати перевірки, проведеної Головною військовою прокуратурою, по кожному військовослужбовцю персонально. Депутат назвав відповідь "достатньо інформативною", незважаючи на стислість.

"По-перше, в ній підтверджується, що всі 12 військовослужбовців російської армії загинули поза місцями постійної дислокації своїх військових підрозділів. По-друге, повідомляється, що всі обставини їхньої загибелі встановлено, і нині їх перевіряють у порядку, передбаченому кримінально-процесуальним законом . Це означає, що розглядається питання про наявність підстав для порушення кримінальних справ", - пояснив депутат.

Він також підкреслив, що в листі Генпрокуратури не сказано, чи загинули військовослужбовці саме на навчаннях, хоча навчання згадано в іншій частині відповіді, таким чином, про місце загибелі військовослужбовців нічого не сказано. Нарешті, посилання на державну таємницю, на думку Шлосберга, "теж є інформацією і відповіддю".

Нагадаємо, у вересні Шлосберг направив голові військової прокуратури Сєргєю Фридинському офіційний запит про долю російських десантників, які ймовірно загинули поза місцями постійної дислокації їхніх військових підрозділів. Він просив встановити імена та обставини загибелі всіх російських військових за останні місяці, а також з’ясувати, хто несе відповідальність за їхню смерть. У запиті фігурували дані загиблих, дати їх народження, а також приблизна дата смерті і приблизні місця поховання.

Наприкінці серпня Шлосберг, який володіє газетою "Псковская губерния", опублікував матеріал про похорон бійців псковської дивізії ВДВ, які померли за невідомих обставин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.