Контррозвідка СБУ знешкодила десять учасників російських бандформувань

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.11.2014 23:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24226

Контррозвідка Служби безпеки України протягом останніх двох днів затримала десятьох учасників терористичної діяльності “ДНР”.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

П’ятеро з них безпосередньо входили до незаконних збройних формувань.

Затримані громадяни України «Г» (1979 р.н.) та «М» (1968 р.н.) під час окупації м. Слов’янськ чергували з вогнепальною зброєю на блокпостах та виконували роль «поліцаїв» - допомагали терористам виявляти місцевих мешканців, які засуджували дії т.зв. «ДНР».

Виконував злочинні завдання терористів і 23-х річний бойовик «Б», який у червні ц.р. вступив до бандформування «Єсаула», підпорядкованого «польовому командиру» терористів на прізвисько «Бабай». Затриманий бойовик охороняв склади зі зброєю та чергував на блокпостах в районі міста Дружківка.

Ще один зловмисник на прізвисько "Топотун", після проходження військової підготовки під керівництвом російських інструкторів, охороняв один із штабів терористів, розташований в селі Стрюково на Донеччині.
Співробітники СБУ затримали також мешканця Краматорська Донецької області «Ч» (1973 р.н.), який безпосередньо брав участь у збройних нападах на військовослужбовців Збройних Сил України.

Крім того, СБУ затримала п’ятьох інформаторів, які передавали терористам відомості про сили АТО.

Громадянин України, 1959 р.н. на прізвисько «Льова», на початку липня ц.р. за власною ініціативою встановив контакти з членами одного з розвідувально-диверсійних підрозділів «ДНР». За їх завданням збирав і передавав терористам детальну інформацію про дислокацію підрозділів Збройних Сил України. Під час затримання у зловмисника вилучено топографічні карти українських міст та сіл в районі Маріуполя, з позначками місць розташування блокпостів, особового складу та важкої техніки українських військових підрозділів.

Затриманий 56-ти річний мешканець Донецької області з позивним «Дядя Вітя» впродовж серпня-листопада ц.р. підтримував тісні зв’язки з керівництвом розвідувально-диверсійної групи так званого «Першого російського миротворчого батальйону спеціального призначення». Зловмисник збирав і передавав диверсантам дані про дислокацію підрозділів Збройних Сил України в районі в районі населених пунктів Павлопіль та Орловське, а також біля м. Маріуполь.

Тривають оперативно-слідчі дії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.