Ціна ігнорування мінських зобов’язань для Росії зростатиме

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 11.11.2014 11:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24227

Американське зовнішньополітичне відомство виступило з новими закликами до Росії виконати зобов’язання за Мінським протоколом. В іншому разі можливі нові санкції.

Про це заявила речниця Держдепартаменту Джен Сакі.

«Не може бути жодного виправдання постійним порушенням мінського протоколу Росією та її союзниками. Якщо Росія насправді віддана справі миру в Україні, вона перестане підтримувати конфлікт, постачаючи зброю сепаратистам, і виведе всі війська і обладнання з України, а також закличе своїх союзників припинити порушення перемир’я, звільнити заручників, закриє міжнародний кордон. Білий дім чітко заявив ще 3 листопада: якщо Москва далі ігноруватиме зобов’язання, дані в Мінську, ціна для Росії зростатиме», – наголосила речниця.

Україна багато разів заявляла про пересування колон важких озброєнь та іншої військової техніки з Росії на захоплені сепаратистами частини територій Донбасу. Днями і Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні, яка дотепер не інформувала про таке, вперше повідомила, що теж помітила пересування на цих територіях біля Донецька великих колон військової техніки й важких озброєнь. У світі наголошують, що такі дії Росії й сепаратистів підривають укладені ще у вересні, але так і не виконані ними «мінські домовленості».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.