Для передачі генетичної інформації секс необов’язковий

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.11.2014 04:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24234

Нове дослідження показує, що головний принцип класичної генетики може бути помилковим.

Італійські вчені поставили під сумнів кілька основних принципів класичної генетики, в тому числі тимчасову шкалу, яка необхідна для передачі генетичної інформації: замість сотень тисяч років, як вважалося раніше, цей процес може відбуватися фактично «в реальному часі», повідомляє сайт myscienceacademy.org.

У класичній генетиці закони Менделя визначають, що спадкування генетичних ознак передається від одного покоління до іншого тільки в результаті статевого розмноження. Інформація передається через статеві клітини одного виду (яйцеклітини і сперматозоїди) і ніколи - через соматичні (тілесні) клітини. Генетичні зміни, відповідно до цих законів, можуть зайняти декілька поколінь, щоб проявитися.

Тепер вченими виявлено новий механізм передачі генетичної інформації через соматичні клітини. Це скасовує так званий «бар’єр Вейсмана», згідно з яким, спадкова інформація може передаватися тільки від генів до клітин тіла, але не навпаки.

Наслідки можуть бути дуже різні, адже наші соматичні клітини, які страждають від харчування, навколишнього середовища і способу життя, можуть впливати на долі наших нащадків в далекому майбутньому.

Тож якщо ви плануєте дитину, слідкуйте за чистотою не лише статевих контактів партнера, а й тілесних...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.