Кордон України та РФ перетнула рекордна кількість людей у камуфляжі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 13.11.2014 11:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24241

Спостерігачі ОБСЄ помітили збільшення випадків перетину російсько-українського кордону людьми в камуфляжі. Повідомляється, що ці люди частіше стали переходити кордон групами.

Спостерігачі Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) повідомили про рекордну за час спостереження кількість людей у камуфляжі, які перетнули російсько-український кордон на КПП "Гуково" та "Донецьк" від початку роботи моніторингової місії.

Про це повідомляється у звіті місії ОБСЄ у середу, 12 листопада.

За тиждень кордон на двох КПП перейшли 665 осіб в одязі армійського зразка. Як відзначають спостерігачі, останнім часом ці люди стали частіше з’являтися на прикордонних пунктах більшими групами, зокрема 7 листопада місія ОБСЄ зареєструвала групу з 24 осіб. Крім того, на територію Росії з України, як і раніше, продовжують переходити люди з різноманітними пораненнями та захворюваннями.

Автомобілі з "Вантажем 200" на кордоні

Загалом кількість перетинів кордону збільшилася. Якщо раніше через прикордонні пункти "Гуково" та "Донецьк" в обох напрямках переходили в середньому трохи більше 7 тисяч осіб на день, то зараз їхня кількість зросла на 500 осіб за день. Спостерігачі виділяють серед них чотири основні групи: сім’ї з великою кількістю багажу, люди похилого віку з незначною кількістю валіз, дорослі люди без багажу, а також люди в камуфляжі.

Крім того, 11 листопада спостерігачі ОБСЄ бачили на КПП "Донецьк" грузовик з маркуванням "Вантаж 200", яким зазвичай позначається транспортування загиблих у ході військових дій солдатів. Грузовик в’їжджав з території РФ в Україну, а через кілька годин проїхав КПП у зворотному напрямку.

Терористи заважають місії ОБСЄ

Під час екстреного засідання Ради безпеки ООН, яке відбулося за ініціативи США у середу, 12 листопада, представник України Юрій Сергеєв звинуватив бойовиків у перешкоджанні роботі місії ОБСЄ на кордоні. "Лише два пункти на російській стороні кордону контролюються ОБСЄ. Необхідно, щоб мандат охоплював більшу кількість цих пунктів", - зазначив він та нагадав, що мандат ОБСЄ незабаром закінчується. У зв’язку з цим Сергеєв закликав російську сторону "продемонструвати прихильність мирному врегулюванню конфлікту на Сході України" і дати можливість фахівцям ОБСЄ здійснювати моніторинг на всіх пунктах перетину кордону між РФ та Україною.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.