Путін вважає, що російські танки, артилерія і найманці-терористи несуть українцям процвітання

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.11.2014 11:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24256

Президент Росії Владімір Путін висловлюється за федералізацію України, щоб люди могли «щось вирішувати самостійно у своєму житті».

Про це він сказав в інтерв’ю німецькому каналу ARD.

«Україна - складна країна, і не тільки за етнічним складом, але і за процесами її формування в сьогоднішньому вигляді. Чи є майбутнє, і яке воно? Я думаю, звичайно, є. Це велика країна, великий народ, 43-44 млн людей населення. Це велика європейська країна з європейською культурою», - сказав Владімір Путін.

«Ви знаєте, не вистачає тільки одного. Не вистачає, мені здається, розуміння того, що щоб бути успішними, стабільними, процвітаючими, потрібно, щоб всі люди, які на цій території проживають, якою б мовою вони не говорили (угорською, російською, українською або польською), відчували, що ця територія - їх Батьківщина. Для цього вони повинні відчути, що вони можуть реалізувати себе повноцінно тут не гірше, ніж на інших територіях, а може бути, навіть в чомусь краще. Тому я не розумію такого небажання деяких політичних сил в Україні навіть слухати про можливість федералізації», - сказав він.

При цьому Путін вважає, що висловлювання не про «федералізацію», а про «децентралізацію» є грою слів. «Це ж все гра словами. Треба зрозуміти, що вкладається в ці поняття: децентралізація, федералізація, регіоналізація. Можна понапридумувати ще десяток слів. Потрібно, щоб люди, які проживають на територіях, зрозуміли, що вони на щось мають права, що вони щось можуть вирішувати самостійно у своєму житті», - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.