На тлі російської агресії в Україні зростають лави прихильників НАТО

Автор/джерело -  © LB.ua



Дата публiкацiї - 20.11.2014 14:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24279

Якби референдум про вступ України в НАТО проходив сьогодні, то половина опитаних українців (51%) проголосували б за вступ, 25% - проти.

Ще чверть не визначилася або не брала б участі в такому референдумі, свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".

З квітня цього року кількість прихильників вступу в НАТО постійно зростає. Зафіксовано найбільший рівень підтримки (40% у квітні і 51% у листопаді) за одночасного зменшення противників вступу (із 46% у квітні до 25% у листопаді). Найбільше вступ до НАТО підтримують жителі заходу, півночі та центру. На сході приблизно однакова кількість прихильників і противників НАТО, на півдні та на Донбасі - більше противників.

Майже половина опитаних (48%) підтримують ініціативу скасування на законодавчому рівні позаблокового статусу України, близько третини (28%) - проти цього. Ще чверть не визначилася.

64% респондентів підтримують вступ України в ЄС, 17% - у Митний союз, 19% не визначилися.

З квітня 2014 року спостерігається збільшення прихильників вступу до ЄС (з 55% у квітні до 64% у листопаді) за одночасного зменшення прихильників МС (з 24% у квітні до 17% у листопаді). Вступ у ЄС підтримують більшість опитаних на заході, півночі, в центрі, на сході та півдні. Тільки на Донбасі більшість - за вступ України до Митного союзу.

Опитування 2000 респондентів провели 6-13 листопада методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження: щонайбільше 2,8%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.