З боку Росії є багато прогалин у виконанні Мінських угод і немає права вето на розширення НАТО

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 24.11.2014 11:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24286

Позиція Вашингтона, як також Берліна, Лондона і Парижа полягає в тому, що президент України Петро Порошенко виконав багато з обіцяного, а з російського боку є ще багато прогалин у виконанні Мінських домовленостей.

Посол США у Москві Джон Теффт

Про це заявив новий посол США в Росії Джон Теффт в оприлюдненому в неділю інтерв’ю.

Посол нагадав у першому інтерв’ю на новій посаді, яке він дав російському виданню «Коммерсант», що президенти України і Росії домовилися про дванадцять кроків для виходу з кризи в частині Сходу України, але частина з них досі не реалізована.

Теффт додав, що домовленість має бути виконана повністю, і в цьому США єдині з європейськими колегами – так він відповів на запитання, чи правда, що санкції проти Росії можуть бути переглянуті тільки в разі виконання всіх вимог домовленості.

На запитання з приводу заяв Росії, що там хочуть «гарантій невступу України в НАТО», він також наголосив, що США, як і раніше, твердо дотримуються принципу: країни мають суверенне право обирати, в які політичні, економічні чи військові союзи їм входити, і інші країни не можуть накласти вето на це право.

У середу Джон Теффт вручив вірчі грамоти президентові Росії Владіміру Путіну.

Раніше Теффт, якого вважають високо професійним дипломатом старої школи, був послом США в Україні, Грузії й Литві, працював помічником державного секретаря США у справах Європи, а наприкінці 1990-х був заступником посла в Росії і в той час десять місяців очолював посольство у Москві як тимчасовий повірник.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.