До суду спрямували ще шість справ проти ДАІ за переслідування Автомайдану

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 24.11.2014 13:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24289

Прокуратура Київської області направила до суду ще шість обвинувальних актів щодо працівників ДАІ Київщини, котрі у січні-лютому незаконно притягували до відповідальності учасників Автомайдану.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Встановлено, що міліціонери вносили завідомо неправдиві відомості до протоколів про адміністративне правопорушення, складених відносно автомайданівців. В подальшому, на цій підставі водіїв незаконно притягували до адмінвідповідальності», – йдеться у повідомленні.

Загалом прокуратурою Київської області направлено до суду десять обвинувальних актів відносно працівників органів внутрішніх справ, пов’язаних із незаконним притягненням до адміністративної відповідальності автомайданівців.

Дії правоохоронців кваліфіковані за ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню мітингів) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося раніше, 22 жовтня прокуратура Києва повідомила про підозру двом інспекторам столичної ДАІ за складання підроблених рапортів щодо активістів Автомайдану в кінці минулого року.

Наразі 51 справу щодо працівників ДАІ закрито на підставі «відсутності складу злочину».

Водночас, генпрокурор Віталій Ярема запевнив, що винні у переслідуванні автомайданівців будуть покарані.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.