СБУ знешкодила російську диверсійну групу, яку очолював мілціонер-зрадник

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.11.2014 13:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24290

Співробітники Служби безпеки України викрили та затримали диверсійно-підривну групу, яка готувала вибух у приміщенні одного із районних відділів МВС України, розташованому у густонаселеному районі міста Харкова.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

У ході оперативно-розшукових заходів СБУ встановила двох членів злочинної групи. Ними виявилися громадяни України, 1964 та 1972 р.н. Старший із зловмисників працював дільничним інспектором райвідділу, який планувалося підірвати. Його подільник був звільнений з лав МВС раніше та підтримував тісні стосунки з колегою по колишній роботі. Вибуховий пристрій планувалося активувати у час найбільшого скупчення людей у приміщенні райвідділу.

«Незважаючи на те, що останнім часом диверсанти виявляють підвищену активність у Харкові та Харківській області, Служба безпеки України просить харків’ян зберігати спокій - наші харківські колеги жертовно і самовіддано працюють для збереження безпеки і спокою харків’ян», - наголосив радник Голови СБУ Маркіян Лубківський.

Під час обшуку за місцем проживання одного із зловмисників, було виявлено т.зв. «прилипаючу» міну «СПМ», яку планувалось використати для скоєння терористичного акту.

За вказаним фактом слідчим відділом Управління СБ України в Харківській області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативні-слідчі дії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.