Ціна нафти знову впала нижче $80

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 25.11.2014 11:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24293

Ціна на нафту Brent тримається близько $80 за барель, доки інвестори чекають підсумків наради ОПЕК, яка відбудеться 27 листопада

Про це повідомили міжнародні видання.

Станом на 7.40 за Києвом ф’ючерси на Brent подешевшали на $0,08 - до $79,60 за барель, а ф’ючерси на WTI подорожчали на $0,07 - до $75,85.

Аналітики не впевнені у підсумках наради ОПЕК: Іран, Лівія, Венесуела й Еквадор закликають інших учасників картелю знизити видобуток, щоб зупинити зниження цін. На думку Кувейту, скорочення видобутку малоймовірне, а найбільший в ОПЕК виробник - Саудівська Аравія - досі не висловив чітку позицію з цього питання.

«Швидке зростання видобутку в країнах, що не входять в ОПЕК, означає, що навіть значного зниження видобутку може бути недостатньо для підтримки цін, і воно призведе лише до втрати частки ринку й виручки. Реакція Саудівської Аравії на падіння цін - це визнання, що у неї менше можливостей впливати на ціни, ніж коли б то не було за останнє десятиліття», - йдеться у звіті Barclays Bank.

Якщо країни ОПЕК не домовляться про значне зниження видобутку, ціна нафти може впасти до $60 за барель, - припускають учасники ринку.

Минулого тижня стало відомо, що для підтримки світових цін на нафту уряд Росії обговорює можливість скорочення видобутку, проте доцільність такого кроку залишається під питанням.

Нагадаємо, бюджет РФ на 2015 рік планували затвердити з урахуванням ціни нафти марки Urals на рівні $96 за барель. Нафта Urals коштує трохи дешевше, ніж Brent.

Як відомо, ціни на "чорне золото" впали нижче прогнозованого показника.

Також повідомлялося, якщо ціна на російську нафту у $80 за барель стане відчутною вже за кілька тижнів. Крім того, різке падіння ціни завжди провокує відтік капіталу.

Експерти зазначають, що обвал ціни на нафту призведе до краху економіку Росії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.