У Кремлі вважають, що агресія проти України - не перешкода для “перезавантаження” стосунків з ЄС

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 26.11.2014 14:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24297

Міністр економічного розвитку РФ Алєксєй Улюкаєв закликав до поновлення діалогу між ЄС та Росією з економічних питань. Він вважає, що санкції - не перешкода для інвестицій в економіку Росії.

Міністр економічного розвитку РФ Алєксєй Улюкаєв закликав країни-члени Євросоюзу до "перезавантаження" діалогу з Росією щодо економічних питань. Під час виступу у вівторок, 25 листопада, перед представниками німецького бізнесу в Штутгарті російський урядовець зауважив, що економічний діалог загальмував через політичні розбіжності, передає агенція Reuters.

"Ми сподіваємось на активізацію діалогу, сформулювали для європейських партнерів своє бачення питання. Я надіслав відповідного листа до Єврокомісії," - цитує слова міністра інфорагенція "Інтерфакс".

Зокрема, йдеться про підготовку до формування "єдиного простору без розмежувальних ліній", перезапуску діалогу у форматі Росія-ЄС з розвитку підприємництва, продовження співпраці в рамках партнерства для модернізації.

Улюкаєв також закликав німецькі компанії інвестувати в російську економіку попри санкції, мовляв, уряд ухвалив низку рішень для стимулювання розвитку бізнесу.

Нагадаємо, Захід запровадив економічні санкції проти Росії після анексії Москвою Криму. Згодом санкції були розширені через розпалювання конфлікту на Сході України. Москва, своєю чергою, обмежила ввезення окремих видів продукції з країн, які застосували проти неї санкції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.