В Одесі СБУ затримала російського диверсанта, який намагався організувати диверсійну мережу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.11.2014 20:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24314

Служба безпеки України затримала громадянина України, який намагався створити підпільну диверсійну мережу в Одеській області.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Встановлено, що 23-річний мешканець Одещини брав участь у заворушеннях 2 травня ц.р. у м. Одеса, які призвели до загибелі людей. Після цього, зловмисник переховувався на тимчасово анексованій території АР Крим. Через свої зв’язки з терористами зловмисник виїхав до м. Ростов-на-Дону Російської Федерації, де пройшов спецпідготовку в таборі для найманців. Під керівництвом російських інструкторів він опанував ази ведення бою, вогневу підготовку, керування військовою технікою та отримав навички диверсійної діяльності.
Зі слів затриманого, на виконання вказівки своїх кураторів-бойовиків він брав участь у збройному протистоянні силам АТО на боці терористичної організації «ЛНР».

Після повернення до Одеського регіону зловмисник розпочав підпільну діяльність - добирав найманців для участі у терористичній діяльності на Донбасі, а також для вчинення терактів в Одеській області.

Співробітники СБУ затримали поплічника терористів в Одесі. Під час обшуків його помешкання виявлено символіку терористичних організацій, холодну зброю та металевий щит, незаконно відібраний у працівників міліції в травні ц.р.

Громадянину України оголошено про підозру за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.