Москаль натякнув на саботаж на Укрзалізниці

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 5.12.2014 17:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24325

На складах “Лисичанськвугілля” та “Первомайськвугілля” є понад 122 тисяч тонн вугілля.

Про це у п’ятницю пише на своєму сайті голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

"На сьогоднішній день на складах об’єднань "Лисичанськвугілля" та "Первомайськвугілля" на підконтрольній Україні території знаходиться 122 тисяч тонн вугілля", - зазначає губернатор.

За його словами, вугілля "лежить мертвим вантажем, оскільки Донецька залізниця (центральний офіс якої, незважаючи на рішення РНБОУ та постанову Кабінету міністрів, так і залишився в окупованому Донецьку), не має вагонів для відвантаження вугілля на теплоелектростанції.

"Виникає парадоксальна ситуація — вугілля закуповується аж у Південній Африці, завозиться в Україну й потрапляє на ТЕС, а те, що виробляється в Луганській області на контрольованій Україні території неможливо відправити на теплоелектростанції через відсутність вагонів та дизельного пального для локомотивів", - наголосив Москаль.

Як відомо, в п’ятницю в Міненерговугілля відбувається екстрена зустріч за участі нового міністра Володимира Демчишина, де намагаються знайти вихід із катастрофічно ситуації з браком вугілля на ТЕС.

За словами одного з директорів, якщо найближчим часом не будуть запущені газомазутні блоки, то станції зупиняться, і багато міст залишаться без світла і тепла, у тому числі Київ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.