У Держдумі таємно обговорили статус російських “добровольців”, які воюють в Україні

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 9.12.2014 21:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24337

У Держдумі відбулася закрита нарада комітету з оборони за участю начальника Генштабу Збройних сил Росії Валєрія Герасімова і головного військового прокурора Сєргєя Фрідінського.

На засіданні обговорювалися питання, що стосуються російських добровольців, які воюють в Україні, пише газета "Ведомости" у вівторок, 9 грудня.

Як повідомив виданню член комітету з оборони, заступник голови фракції "Єдина Росія" Франц Клінцевич, на засіданні обговорювалися статус російських добровольців, які воюють в Україні, а також можливість компенсацій їхнім сім’ям.

"Тема складна, тому нічого більше поки розповісти не можу", - сказав Клінцевіч.

За даними газети, члени комітету не знали про те, що на засіданні буде обговорюватися тема добровольців, і після засідання заперечували її обговорення.

"Засідання пройшло в закритому форматі і офіційно було присвячене законодавчому забезпеченню діяльності Збройних сил Росії", - розповів газеті член комітету Ігорь Зотов.

Тим часом, за словами члена комітету від КПРФ Владіміра Бєссонова, засідання було присвячене виключно темі російських добровольців, які воюють в Україні.

Він розповів, що на засіданні обговорювалася також "здатність вирішення питань, пов’язаних з відповіддю на агресію, несподівано для противника".

"Ніхто ж не знає, як їх (російських добровольців в Україні) називати і що з ними робити, цю тему треба було порушити", - заявило джерело в апараті Держдуми.

Наприкінці листопада в адміністрації президента Росії відбулося засідання Ради з прав людини, темою якого став захист прав військових і допомогу сім’ям загиблих на службі.

На зустрічі заступник міністра оборони Росії Ніколай Панков обговорив з правозахисниками питання про виплати сім’ям тих, хто загинув під час навчань біля кордонів з Україною. При цьому він підкреслив, що російські військові не брали участь у бойових діях на сході України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.