НАТО навчатиме українських сержантів

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 10.12.2014 22:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24342

НАТО має намір готувати сержантів для української армії

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на керівника групи радників від НАТО з питань реформування військової освіти в Україні, генерала у відставці Богуслава Пацека.

"З 15 грудня почнемо домовлятися у Києві про навчання західними експертами сержантського складу української армії. Це – найбільша освітня програма НАТО в Україні", – сказав він.

Пацек додав, що підготовка розпочнеться у Львові, де розташований навчальний центр Міноборони України, а згодом вона пошириться на інші міста.

На його думку, ставку слід робити на військовий вишкіл.
"Якщо українська армія добре підготується, то цей рівень відчуватиметься вже через 5-10 років", – заявив представник НАТО.

За його словами, країни Альянсу, зокрема США і Канада, охоче виділяють кошти на навчання українських військових.

"Для зміни стандартів у навчанні і підготовці української армії треба 3 – 5 років і сотні тисяч євро. Країни НАТО завжди охочіше виділяють кошти на навчання, ніж, скажімо, на закупівлю зброї", – сказав польський генерал.

Він поінформував, що за два роки його роботи радником НАТО з питань військової освіти в Україні багато що змінилося на краще, але багато чого слід ще привести до стандартів альянсу.

Пацек повідомив, що українські офіцери вже проходять перепідготовку на Заході. Зокрема, за його інформацією, у кожному з чотирьох військових навчальних закладів Польщі навчається від п’яти до десяти слухачів з України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.