В Україні - не дефолтний і навіть не переддефолтний стан

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 11.12.2014 16:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24347

Економічна ситуація в Україні дуже складна, але на межі дефолту країна не перебуває.

Міністр фінансів України Наталія Яресько

Про це заявила міністр фінансів Наталія Яресько в інтерв’ю виданню «Фокус».

«У нас не дефолтний і навіть не переддефолтний стан. Сьогодні це питання в уряді навіть не обговорюється. Хоча ніхто не приховує, що ситуація дуже складна – Україна потребує термінової стабілізації фінансової системи, у тому числі банківського сектору», - зазначила вона.

Яресько заявила, що її попередник на посаді -Олександр Шлапак – «у тяжких умовах зі своєю командою зробив дуже багато для того, щоб країна була там, де вона зараз перебуває».

«Повірте, бюджетний дефіцит менш ніж 4% ВВП – це дуже непоганий показник, враховуючи анексію Криму, неперервну війну на сході й, власне, економічну кризу. Думаю, що попередній уряд підготував ґрунт для початку етапу економічної стабілізації в країні. Усе могло бути значно гірше», - зазначила вона.

Як повідомлялося раніше, за прогнозами уряду, падіння економіки за підсумками року складе 7%. За останніми прогнозами міжнародних фінансових організацій, падіння ВВП України у 2014 році складе 8% за оцінками Світового банку, 9% - за оцінками Європейського банку реконструкції та розвитку, 6,5% - за оцінками Міжнародного валютного фонду.

Крім того, падіння ВВП України у третьому кварталі 2014 року порівняно із третім кварталом 2013 року складає 5,3%, тоді як, згідно з оперативними даними Держстату, оприлюдненими наприкінці жовтня, падіння ВВП становило 5,1%.

Міністерство фінансів України прогнозує падіння ВВП України у 2015 році на 4,5% за інфляції 13,4%.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.