У Кремлі повторили агітпропівську мантру про відсутність російських військ на Донбасі

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 11.12.2014 20:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24349

У міністерстві закордонних справ Росії заявили, що війська РФ виводити з України не будуть, оскільки їх там нібито немає, і українсько-російський кордон, підконтрольний бойовикам, перекривати теж не збираються.

Про це в четвер на брифінгу в Москві заявив офіційний представник МЗС РФ Алєксандр Лукашевич, передає "Укрінформ".

Раніше з таким закликом до Росії звернувся президент України Петро Порошенко.

"Я бачив на стрічках заяви президента України, яке він зробив на прес-конференції після переговорів з прем’єр-міністром Австралії. Якщо чесно, то викликають подив і конфуз подібні вислови", - заявив Лукашевич.

"По-перше, ми вже неодноразово говорили, що представників озброєних сил РФ не було і немає в Україні, тому виводити нікого", - твердить представник МЗС.

"А щодо кордону - з нашого боку кордон абсолютно забезпечений, на двох КПП перебувають спостерігачі ОБСЄ. Щодо ділянки українського кордону, який поки не перебуває в зоні контролю української влади, то тут прямо потрібно домовлятися з представниками Донецької і Луганської областей", - заявив Лукашевич.

За його словами, питання про закриття українсько-російського кордону раніше ніколи не ставилося.

Як він зазначив, "йшлося про спостереження ОБСЄ за всією ділянкою російсько-українського кордону", зокрема, за ділянкою спільного кордону протяжністю близько 400 км, який перебуває під контролем проросійських бойовиків і через який Росія постачає військову техніку і зброю на Донбас.

В той же час Лукашевич наголосив на тому, що питання відносно спостереження за кордоном є "не публічною частиною "мінських домовленостей"".

За його словами, аби "мінські домовленості" були виконані, "потрібно отримати від Києва гарантії безпеки" бойовикам, амністію і забезпечити вирішення соціально-економічних проблем.

Лукашевич додав, що лише після цього можна переходити до організації моніторингу на спільному кордоні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.