Берлін розраховує на зустріч Контактної групи ще цього тижня

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 15.12.2014 18:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24366

Франк-Вальтер Штаймаєр очікує наступної зустрічі контактної групи у Мінську до кінця цього року для закріплення перемир’я додатковими угодами, заявив міністр на зустрічі “Друзів України” у Брюсселі.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр і надалі наполягає на втіленні мінських угод для досягнення перемир’я на Сході України.

Про це він заявив у понеділок, 15 грудня, перед журналістами після засідання "Групи друзів України", що відбулося у Брюсселі. У ньому взяв участь і український міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє офіційний сайт Ради ЄС. Очільник німецької дипломатії констатував: "Як і раніше, не можна говорити про якийсь відчутний поступ у втіленні Мінських угод."

Водночас, на думку німецького міністра, на шляху до втілення мінських угод не варто здаватися, адже "Мінські угоди - єдиний документ, у якому усі сторони конфлікту зобов’язалися узяти на себе відповідальність і де цю відповідальність прописано. Я намагався під час моїх переговорів у Києві та Москві зберегти той шанс, який дають Мінські угоди, а також запропонувати пропозиції для поетапного втілення окремих пунктів цих угод", - запевнив Штайнмаєр. Окрім того, офіційний Берлін сподівається, що до кінця тижня, що розпочався, відбудеться ще одне засідання контактної групи у Мінську. "Теперішні переговори про лінію розмежування - це добре, але краще було б, якби до Різдва відбулася ще одна зустріч контактної групи, яка б завершилася відповідними угодами. Побачимо, чи дійде до цього ще цього тижня," - додав німецький урядовець.

У столиці Бельгії 15 грудня відбудеться інавгураційне засідання Ради асоціації Україна-ЄС. З цієї нагоди 15-16 грудня українська делегація на чолі з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком перебуватиме у Брюсселі. Згаданий орган було засновано відповідно до положень Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. На засіданні, зокрема, планується обговорити врегулювання українського кризи, підтримку Євросоюзом українських реформ, питання запровадження безвізового режиму з ЄС та енергетичної безпеки, зазначається у повідомленні сайту українського уряду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.