Рада ЄС ухвалила рішення про розширення санкцій у відповідь на анексію Криму

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 15.12.2014 22:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24367

Рада Євросоюзу на рівні глав МЗС ухвалила рішення про розширення обмежувальних заходів, пов’язаних з незаконною анексією Криму та Севастополя.

Про це йдеться у повідомленні Ради у закордонних справах, поширеному 15 грудня за підсумками її засідання.

Водночас, про деталі ухвалених санкцій не повідомляється, оскільки вони ще мають бути узгоджені на робочому рівні.

"Рада принципово схвалила пропозиції Високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні про запровадження додаткових обмежувальних заходів ЄС у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя. Технічні дискусії щодо її пропозиції тривають", - йдеться у повідомленні.

За неофіційними даними, Могеріні на прохання української сторони запропонувала посилити обмеження на торгівлю європейських підприємств з кримськими контрагентами.

Як відомо, через агресію Росії щодо України ЄС в кінці липня запровадив проти РФ санкції третього рівня, які стосувалися енергетичного, фінансового секторів та продукції військового та подвійного призначення. У вересні санкції були посилені.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозувало, що в поточному році відтік капіталу з Росії досягне 120 млрд доларів, а в 2015 році складе 100 млрд доларів.

Крім того, російський рубль уже протягом тривалого часу стрімко девальвує через сильне зниження цін на нафту і санкції Заходу щодо Росії через її агресію проти України, зокрема окупацію Криму.

За даними Міністерства фінансів РФ, втрати економіки через санкції сягають $40 млрд на рік, а збитки від падіння цін на нафту – близько $100 млрд.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.