Президент Порошенко призначив Турчинова Секретарем РНБО

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.12.2014 14:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24369

Президент України Петро Порошенко представив колективу Ради національної безпеки і оборони та керівникам силових відомств нового Секретаря РНБО, яким призначений Олександр Турчинов.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Глава держави повідомив, що сьогодні підписав відповідний Указ. «Сьогодні прийнято, можливо, одне з найбільш відповідальних рішень у системі РНБО», – сказав Президент.

Президент відзначив, що перед новим Секретарем стоїть надзвичайно відповідальне завдання реалізації Мирного плану. «Роботи попереду надзвичайно багато», – сказав Глава держави.

Серед першочергових завдань для нового очільника РНБО та колективу Ради Президент також назвав розробку стратегії реформування оборонного сектору та побудову ефективної системи фінансування витрат на безпеку. «Вже сьогодні-завтра потрібно буде визначитися із оборонними та безпековими статтями бюджету. У цій ситуації ми маємо ефективно використовувати кожну копійку», – підкреслив Порошенко.

Глава держави наголосив на необхідності стабілізації внутрішньополітичної ситуації в країні.

Порошенко назвав кандидатуру Турчинова оптимальною для призначення на посаду Секретаря РНБО, такою, що найбільш відповідає вимогам сьогодення. «Впевнений, що ми найближчим часом зможемо побачити результативну роботу Олександра Валентиновича», – сказав Президент.

Новопризначений Секретар РНБОУ наголосив, що для вирішення ситуації на Донбасі та подолання усіх викликів, які сьогодні постали перед Україною, необхідна консолідація зусиль усіх силових відомств і структур. «Нам потрібна ефективна координація і взаємодія у безпековому комплексі України. РНБОУ має стати центром прийняття ефективних і дієвих рішень з будь-яких викликів, які постають перед нашою державою. Переконаний, що разом ми зможемо усе забезпечити», – сказав Турчинов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.