Порошенко, Меркель і Оланд поговорили з Путіним про Донбас

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.12.2014 11:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24375

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Франції Франсуа Олландом, Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель та Президентом Росії Владіміром Путіним.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі та стан виконання Мінського Протоколу від 5 вересня та Мінського Меморандуму від 19 вересня. Петро Порошенко, Франсуа Олланд, Ангела Меркель та Владімір Путін погодились щодо необхідності дотримання усіх пунктів цих домовленостей задля мирного врегулювання на Донбасі.

Співрозмовники висловились за проведення зустрічі Тристоронньої контактної групи для забезпечення прогресу з виконання Мінських домовленостей до кінця тижня. Зокрема, порядок денний зустрічі контактної групи має містити питання припинення вогню, виходу на лінію розмежування, яка закріплена в Меморандумі, відведення військ та важкого озброєння, а також якнайшвидшого звільнення всіх заручників. Також Президент України привернув увагу до нагальної необхідності звільнення з російської в’язниці народного депутата Надії Савченко, стан здоров’я якої погіршився.

Президенти України, Франції та Росії, а також Канцлер Німеччини домовились продовжити телефонні перемовини в Нормандському форматі за декілька днів для підтримання активного діалогу та відслідковування результатів домовленостей, що були досягнуті в цьому форматі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.