Іномарки можуть стати дефіцитом або зникнути з російського авторинку

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.12.2014 11:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24376

Дистриб’ютори припиняють поставки машин дилерам, а ті - продажі населенню.

Мрія Путіна - СРСР. Мітинг на ВАЗі з нагоди збирання стотисячної автівки був подією масштабу всієї країни. Бо в черзі, щоб її купити, роками чекали сотні тисяч громадян

BMW 16 грудня повідомила російських дилерів про необхідність сплатити законтрактовані ними автомобілі протягом двох днів, розповіли «Ведомостям» два автодилера.

Представництво Jaguar Land Rover з 19 грудня призупиняє поставки в Росію до перерахунку цін, стверджують три автодилера. Представник Jaguar Land Rover не відповів на запит «Ведомостей». При цьому Land Rover в листопаді вже індексувала ціни - зростання було до 15%, розповідали два дилера марки.

В результаті на ринку зараз ажіотаж і дефіцит автомобілів, продовжує топ-менеджер дилерської компаній. За словами співробітників двох автомобільних компаній, через обвал рубля три великих дилера - Major, «Авілон» і «Транстехсервис» (ТТС) повністю призупинили продажу. Представник «Авілона» відмовився від коментарів. Телефон гендиректора компанії Андрія Павловича був вимкнений. За словами джерела, близького до «Авілону», компанія припинила закупівлі Bentley, Volkswagen і Jaguar Land Rover - всі вони припиняють поставки до перегляду цін. Представник Volkswagen Group Rus заперечує, що компанія припинила контрактування. Представник Major не відповів на дзвінок «Ведомостей».

При різкій девальвації в кожного автовиробника своя стратегія: деякі можуть стримувати ціни, але більшість компаній змушена працювати з урахуванням змінного курсу. Але скоро і інші будуть змушені підтягнутися за ініціативною групою. Дилерам в таких умовах немає сенсу прагнути розпродавати всі залишки. На ринку дефіцит, продаються навіть ті машини, на які вже підняли ціни. За даними аналітичного агентства «Автостат», з початку грудня 23 автовиробника підняли ціни.

Контрактування у дилерів вже закриває лютневі продажі, продавати автомобілі з поставкою на березень безглуздо - курс рубля падає все сильніше і не відомо, що ринок чекає далі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.