Ситуація на фронті: російські бойовики не припиняють обстріли

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.12.2014 17:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24398

На Сході України продовжує діяти режим тиші. За минулу добу загиблих і поранених серед українських військових немає. Проте зафіксовано окремі випадки порушення режиму тиші з боку терористів.

Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник Антитерористичної операції Андрій Лисенко.

Найбільшу кількість сутичок зафіксовано біля Донецького аеропорту – терористи здійснили 9 збройних провокацій та одну атаку із застосуванням гранатометів, снайперської і стрілецької зброї. Українські військові напад відбили. Аеропорт і надалі знаходиться під контролем української армії.

Окрім цього, терористи обстріляли з мінометів та гранатометів позиції українських військових поблизу м. Дебальцеве, у районі с. Гранітне Волноваського району, біля с. Нікішине Шахтарського району Донецької області.

У районі Бахмутівської траси терористи обстріляли з артилерії та мінометів позиції сил АТО у районі смт Фрунзе Слов’яносербського району, з мінометів – позиції біля с. Кримське Новоайдарського району, з БМП – позиції поблизу смт Слов’яносербськ Луганської області.

На Луганському напрямку зафіксовано активність бойовиків у районі м. Щастя, де ворог відкривав вогонь по наших позиціях з мінометів та зі стрілецької зброї.

За даними розвідки, тривають випадки дезертирства у лавах банд формувань. Так, в населеному пункті Широкине 10 місцевих бойовиків покинули позиції через невиплату грошового забезпечення.

Ситуація на кордоні

Підрозділи Держприкордонслужби продовжують здійснювати охорону та оборону українсько-російського кордону, адміністративної межі із тимчасово окупованою АР Крим та лінії розмежування між силами АТО та бойовиками. За останню добу обстрілів місць служби прикордонних нарядів та розташування підрозділів ДПСУ не зафіксовано.

Учора прикордонники знову зафіксували використання російських безпілотників, що здійснювали повітряну розвідку: двічі – над Маріуполем і один раз – на напрямку «Велика Новосілка – Успенка».

Ситуація у населених пунктах

У середовищі терористів серед польових командирів підрозділів так званої «ДНР» посилюється невдоволення діями О.Захарченка, який, на їхню думку, одноосібно розпоряджається «російськими коштами». За даними розвідки, з середини серпня так звана зарплата рядовому складу усіх так званих «добровольчих батальйонів» терористів не виплачується.

Вчора на територію України заїхав 10-й російський «гуманітарний конвой». Керівництво бойовиків заявило, що вже через 7 годин всі 190 машин «конвою» повернулися до Росії. Таким чином, найпростіший математичний розрахунок показує, що терористи змогли розвантажити 20-тонну фуру в середньому за 2 хвилини 21 с.

Водночас інші країни надають допомогу Донбасу в законний спосіб. Так, 19 грудня 40 вантажівок від уряду Республіки Польща з гуманітарною допомогою для вимушених переселенців із зони АТО прибули до Харкова. Теплі речі, ліки, продукти харчування, різдвяні дитячі подарунки потраплять до тих, хто їх найбільше потребує вже до Нового Року.

Офіцери групи координації цивільно-військового співробітництва ЗС України відвідали дітей, які виховуються у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей в місті Слов’янськ. Українські військові подарували дітям солодощі, а також надали благодійний гуманітарний вантаж – іграшки, книжки, одяг та продукти харчування, які зібрали школярі та педагоги школи №92 м. Києва.




 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.