Назарбаєв закликав до компромісу з Кремлем

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 22.12.2014 20:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=24399

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив про готовність сприяти відновленню економічного співробітництва Києва і Астани і прискоренню мирного процесу на Донбасі.

Про це він заявив у понеділок, 22 грудня, під час зустрічі з українським президентом Петром Порошенком у Києві, де перебуває з робочим візитом. Нурсултан Назарбаєв наголосив на важливості дотримання "мінського формату" і висловив готовність приєднатися до процесу мирного врегулювання, повідомляється на офіційному сайті президента України.

Назарбаєв закликав Росію та Україну до компромісу

Крім того, президент Казахстану наголосив, що його країна підтримує територіальну цілісність України і закликає до мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, передає агенція "Інтерфакс-Україна". "Я звертаюся до Росії і до України - думати над тим, щоб знайти компроміс, щоб вийти з цього конфлікту, зберегти територіальну цілісність України, оскільки ця ситуація - це нонсенс, і її не повинно бути", - сказав Нурсултан Назарбаєв за підсумками переговорів з українським президентом.

За його словами, конфронтація та санкції - це дорога в глухий кут і вихід в нікуди. І Порошенко, і Назарбаєв підтвердили важливість мінських домовленостей на шляху врегулювання ситуації.

Водночас Петро Порошенко подякував президенту Казахстану за його чітку позицію щодо незалежності та територіальної цілісності України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.